Jídelníček
Jídelníček od 16.9.2024 do 20.9.2024
Pondělí
Chléb, pomazánka budapešťská, jablko, okurka, švestkový čaj obsahuje: 1,6,7
Polévka česneková s bramborem obsahuje 3
Dukátové buchtičky se šodó, mléko obsahuje: 1,3,7
Chléb, pomazánka z Gerve, jablko, mléko obsahuje: 1,6,7
Úterý
Chléb kváskový, máslo, hruška, jablko, mléko obsahuje 1,6,7
Polévka cuketová obsahuje: 1,7
Hovězí guláš, těstoviny, mošt obsahuje 1,3
Přesnídávka, piškoty, jahodový čaj obsahuje: 1,3
Středa
Rohlík, pomazánka sýrová s kukuřicí, paprika, jablko, Granko obsahuje : 1,6,7
Polévka čočková obsahuje 1,7
Tilápie na kmíně, brambor, zeleninová obloha, sirup obsahuje 4,7
Chléb, pomazánka tvarohová s pažitkou, jablko, mléko obsahuje 1,6,7
Čtvrtek
Chléb, pomazánka fazolová, nektarinka, jablko, melta obsahuje : 1,6,7
Polévka zeleninová s tarhoňou obsahuje 1,3,9
Kuřecí v mrkvi, brambor, mošt obsahuje: 1,7
Knuspi chléb, pomazánka z Lučiny, jablko, mléko obsahuje: 1,7
Pátek
Rohlík celozrnný, pomazánka šunková, jablko, mrkev, mléko obsahuje : 1,6,7
Polévka gulášová obsahuje 1,7
Zeleninové rizoto sypané sýrem, červená řepa, sirup obsahuje: 7
Chléb, pomazánkové máslo, jablko, mléko obsahuje: 1,6,7
Děti dostávají v rámci svačin sezonní ovoce a zeleninu, Tento týden, to bude – jablka, okurky, mrkev, papriky, hroznové víno.
Změna jídelníčku vyhrazena
Pitný režim dětí je zajištěn během celého dne - nápoje podáváme ke každému jídlu, v průběhu dne je nápoj k dispozici na každé třídě, všechny nápoje se snažíme podávat v co nejlepší kvalitě – Přírodní mošty z Moštárny Stará Dáma Křížany, čaje a ovocné šťávy od firmy Catus, Ag Foods.
Děti dostávají v rámci dopolední svačinky malé zeleninové a ovocné misky. Pro doplnění vitamínu C je do čaje přidávána šťáva z citrónu.
Přejeme Dobrou chuť : Hlavní kuchařka : Alena Kýhosová VŠJ: Jitka Chaloupková
Milí rodiče,
vzhledem ke změně legislativy, jsme povinni uvádět u každého námi zhotoveného pokrmu alergeny, které byly při přípravě použity. Dle etiket výrobců některé potraviny „ mohou obsahovat stopy „, proto i my tyto stopové prvky uvádíme.
1-lepek, 2-korýši, 3-vejce, 4-ryby, 5-podzemnice olejná, 6-sojové boby, 7-mléko, 8-skořápkové plody, 9-celer,
10-hořčice,11sezam, 12-oxid siřičitý, 13-vlčí bob, 14-měkkýši